Angkor Wat

Angkor Wat
Angkor Wat

zondag 29 november 2015

Dag 17 - Siem Reap --> Brussel

Seam Reap -> Bangkok -> Brussel -> Schoten.
Niets kan blijven duren. Zoals aan alles, komt ook een einde aan de mooie rondreis doorheen Vietnam en Cambodja. We hebben in 9 hotels gelogeerd en zes vluchten op ons actief. Om terug tot thuis te geraken, nog 2 vluchten.
Programma voor onze thuisreis:
  • Vlucht: Seam Reap  -> Bangkok     19:45 - 20:20
  • Vlucht: Bangkok      -> Brussel        00:30 - 06:00 (+ 6 uur tijdverschil)
Seam Reap op een vrije dag.
Vandaag is er geen verplicht programma. Iedereen kon zijn dag invullen naar believen. In principe een luie dag. We startten de dag goed met een rustig ontbijt aan het zwembad. De vraag: wat gaan we doen? Als er geen verplichte of geprogrammeerde activiteit is, zijn we een beetje de kluts kwijt.
Het hotel in de achtergrond te Siem Reap. We wandelen naar het centrum;
Dus wandelen we naar het centrum tot Pub Street. Een heerlijke naam voor een straat. Toch rekening houden dat we om 12.00 uur onze kamer moeten ontruimen.

Old Market.
Tja, nog 4 uur vrij tot 16.00 uur voor de allerlaatste en finale vergadering. Dan wandelen we naar de Old Market. Wat zijn we toch rare kwieten. Wandelen bij volle zon in 30°, wie doet dat nu nog denken al die tuktukkers. Ontelmale keren worden we aangeroepen. City tour sir? Tongle Sap sir? Angkor Wat sir?  ..... Wij zijn toch rare westerlingen. Wie wandelt er nu ocharme een half uurtje? De Old Market is er een zoals al de andere markten. Brol en nog eens brol. Toch leuk om er eens door te lopen en om wat nutteloze prullen te kopen.
Prijzen discuteren op de Old Market van Siem Reap.
De prijzen, ik durf het bijna niet te vermelden. Zo kan men b.v. T-shirts kopen aan 2 $. We zijn een beetje beschaamd. Hoe durven we nog discuteren bij zulke belachelijke prijzen? Wat is de profit die de arme verkoopstertjes opstrijken? Maar het is niet anders. We kopen toch nog wat spulletjes, en de verkoopstertjes tonen hun mooiste glimlach. Hun ventje kan weeral wat meer gokken en zuipen. Dat is wat er echt gebeurt. Denk ik.
Groenten, fruit, vis op de markt.
Red Piano.
Op de hoek van Pub Street is er zowaar een pub, in oude klassieke Franse koloniale stijl. Op de kaart staan er warempel Belgische specialiteiten met o.a. Stoofvlees met frieten. Het is een weggelopen Vlaming die er een succesvolle pub of taverne heeft in uitbating. Angelina Jolie is er een bekende gast: Red Piano bar en restaurant.
Red Piano bar aan Pub Street.
In de Red Piano bar, op de hoek van Pub Street.
Laatste drink.
Om 16.00 uur hebben we onze laatste afspraak, zowaar in de bar van het hotel. Onze reisbegeleidster, Gilberte, heeft een cocktail op het menu gezet. Om 17.00 uur is de afspraak om naar de vlieghaven van Siem Reap te rijden. Het is slechts 7 km tot de vlieghaven.
Fruit wordt mooi uitgestald. Kleuren zijn een feest voor de ogen. De bananen zijn enorm lekker. Vele, vele malen smakelijker dan hetgeen we thuis kunnen kopen!
Pub Street nabij de Old Market in Siem Reap.
Siem Reap - Bangkok.
Onze vlucht gaat de lucht in om 19.45 uur, om 40 minuten later te landen in Bangkok. Het is een A320 van Bangkok Airways, volle bak gevuld. In Bangkok is er een transfer voor de vlucht naar Brussel. We moeten er wel 4 uur geduld voor hebben.

Bangkok Airport.
Deze luchthaven is in 2006 gebouwd. Het is een draaischijf in Azië en uitgegroeid tot een gigantische hub. Enorme shopping mogelijkheden, weinig zitplaatsen. Men moet vooral consumeren, vooral niet een schaarse zitplaats opzoeken. Het is wel leuk om de verschillende shops eens te monsteren.

Bangkok - Brussel.
Het laatste en langste traject. Het is een vol geladen tuig: B777-300ER met 3 - 3 - 3 zetelindeling. We krijgen van de juf aan de check-in te Siem Reap, 2 zetels, echter 5 rijen uit elkaar. Niet leuk als men al bijna een halve eeuw samen leeft, en een vlucht van 11,5 uur voor de boeg heeft.  Uiteindelijk wordt het in het vliegtuig geregeld. We zitten achter elkaar. We kunnen dat wel doorstaan. We landen na 11,5 uur in een regenachtig Brussel om 06.00 uur.

Brussel - Schoten.
De taxidienst staat ons op te wachten aan de koffieshop in de luchthaven. Rond 07.30 uur zijn we terug waar we 17 dagen geleden vertrokken zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten