Angkor Wat

Angkor Wat
Angkor Wat

zondag 29 november 2015

Het laatste woord. - Wat nog niet verteld werd.

Vietnam en Cambodja: Parels van Indochina.
Vietnam en Cambodja waren voor ons niet zo voor de hand liggende reisbestemmingen. Dit door de oorlogen in de jaren 60 en 70 uit de vorige eeuw, en de politieke systemen die er heersen. De economische beperkingen die tot de jaren eind 80 golden maakten deze 2 landen tot een vreemde reisbestemming. Dit nog in de hand gewerkt door de media die sterk de nadruk legden op het gewelddadig verleden. Nu zijn deze landen klaar voor een toeristische invasie en klaar om de bestemmingen zoals Spanje, Griekenland, Turkije, Egypte en andere over te nemen.

Geslaagde ontdekking.
Dat het een meer dan geslaagde ontdekking werd, kunnen we enkel maar bevestigen. Sedert de laatste decennia is de situatie enorm  genormaliseerd en verbeterd.
Rondreis Vietnam - Cambodja. Start: Hanoi - einde: Seam Reap.
Opmerking: het traject tussen Hué en Saigon was per vliegtuig. Het kaartje hierboven is dus voor dat traject enigszins anders. Mijn kennis om dat correct weer te geven is te beperkt. Je kunt niet alles kennen/weten :)

Good morning Vietnam.
Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de komisch/dramatische film "Good morning Vietnam". Robin Williams speelt er de legendarisch hilarische radiospeaker.  ( https://www.youtube.com/watch?v=Erf2iFHG44M ) . Andere filmen die over de oorlog in Vietnam handelen zijn Platoon en Apocalypse now, .
Ook is Pol Pot ondertussen van deze aarde verdwenen. Allez, dat denk ik toch. Hopelijk zijn ook al zijn landmijnen grotendeels gevonden en onschadelijk gemaakt. De film The Killing Fields is het verhaal van de waanzinnige burgeroorlog in Cambodja tijdens 1972. De film "The Missing Picture" geeft ook een beeld van de Rode Khmer weer in Cambodja.

Weder.
Hadden we meeval? Feit is dat we op 16 dagen geen druppel regen hebben gehad. Steeds blauwe lucht en een temperatuur rond de 30°, met airconditioned autobussen.

Veiligheid.
Het is maar zo veilig als men zelf wilt. In de megasteden zoals Hanoi en Ho Chi Minh moet men wel extra alert zijn. Maar nergens hebben we ons onveilig gevoeld. De mensen in beide landen zijn extra vriendelijk en behulpzaam. Misschien zijn dit een der veiligste landen ter wereld. Het grootste risico is het verkeer. Het is in de steden superdruk en chaotisch.

Wifi.
In de hotels was er internet beschikbaar. In Vietnam hadden we zelfs wifi in de autobus. Beide landen zijn mee met de digitale evolutie.

Ontdekking van Vietnam en Cambodja.
Het zijn bij de mooiste landen die kunnen bezocht worden. Men heeft er een prachtige natuur. De Halong Bay is een wonderbaarlijk natuurfenomeen. Men heeft er ook een geweldige culturele monumenten, pagodes en tempels. Tevens zijn de megasteden Hanoi en vooral Saigon zeer positieve bruisende steden.

Reisbegeleiding.
Tijdens de ganse reis werden we begeleid door de reisbegeleidster Gilberte V. Zij heeft een uitgebreide kennis van deze landen en de reis perfect voorbereidt. Dat de reis zo vlot verlopen is, is in grote mate te danken aan haar organisatie onderweg.

Lezen van een/deze blog.
Voor diegenen die niet vertrouwd zijn met het lezen van een blog volgende informatie:
Er worden op een pagina verschillende berichten getoond, afhankelijk van het platform waarmee je werkt. (PC, tablet, smartphone, iPad,...)

Er zijn 2 versies beschikbaar. De internetversie die de meeste informatie geeft. Ook is er een mobiele versie beschikbaar die vooral voor smartphones geschikt is. Op smartphones kan ook de internetversie geselecteerd worden. Tablets en PC zijn vooral geschikt voor de internetversie.

Om op PC en tablets de volgende (oudere) berichten te lezen, moet men rechts onderaan, op het einde van een pagina , klikken op:  "Oudere berichten." 

Tevens staat er rechts in de blog een gadget: "Mijn lijst met blogs". Dit is een link naar blogs van andere reizen. Bij het klikken er op gaat men naar die blog.

Translate/vertalen van deze blog.
In de internetversie kan men deze blog vertalen naar de taal die men wenst. Klik op de gadget 'Translate' en selecteer een taal. Deze gadget staat rechts juist onder de vlaggen en kaarten van de 2 landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten