Angkor Wat

Angkor Wat
Angkor Wat

zondag 22 november 2015

Dag 11 - Saigon --> Mekong Delta - Can Tho

Van Saigon verder zuidwaarts naar de Mekong delta.
Na 2 dagen in de bruisende miljoenenstad Saigon, vertrekken we verder op onze rondrit.
Aquari hotel te Saigon (Ho Chi Minh officieel)
Nu richting zuiden naar de Mekong delta. Het is zondag en het verkeer is iets rustiger. Het is ook een dag van 8 tot 4. Een iets rustigere dag na de lange dagen van de vorige dagen. De oorsprong van de Mekong ligt in het Tibetaans hoogland. Hij kronkelt zich door verschillende landen, China, Laos, Thailand, Cambodja en Vietnam en is ongeveer 4.800 km lang.
Route: Saigon -> Cai Bé.
Mekong Delta.
Voor Vietnamezen is de Mekong-delta het zonnige zuiden waar het leven goed is. Van de bewoners in dit gebied wordt gezegd dat ze een ontspannen bestaan leiden. De rivier heeft een enorme economische betekenis die nauwelijks kan overschat worden. De rivier staat wereldwijd op de 12 de plaats wat lengte betreft. Miljoenen mensen zijn direct van de rivier afhankelijk. Hij bewatert de rijstvelden, levert met zijn rijkdom aan vis een belangrijke bijdrage aan de voedselvoorziening. Tevens is het een belangrijke transportader en een toeristische trekpleister.
Varen op de Mekong van Cai Bé naar Cai Tho.
Doorheen het mooie landschap van de Mekong rivier delta rijden we tot in Cai Be in de provincie Vinh Long.
Transport gebeurt voornamelijk per boot op de Mekong.
Cai Be
Het is een drukke bedrijvigheid van kleine sampans tot overvolle laadbakken van duwkonvooien.  In Cai Be komen er dagelijks honderden bootjes uit de wijde omgeving naar de drijvende markt om er handel te drijven in fruit, groenten, bloemen en specerijen.
We varen op de Mekong met onze privé boot.
Transport voornamelijk per boot.
Met een gereserveerde boot voor ons gezelschap maken we een tocht van een twee-tal uren op de Mekong. Onderweg worden we voorzien van litchi's, bananen. De schipper toont zijn handigheid door de kokosnoten vakkundig open te klieven.
Schipper klieft handig de kokosnoten. Lekkere verfrissing.
Varen op de Mekong, leuk en gezellig.
Dat zijn 2 kokosnoten.
Nog even gaan kijken hoe men rijstvellen, papier zegt men, fabriceert, en lekkere rijstsnoepjes. De aperitief is een sake gestookt ter plaatse van rijst.
Distillatie van rijstbrandewijn, sake.
Fabricatie van rijstpapier.
Het verpakken van snoepjes.
Vele duizenden bijtjes maken me niet bang, brave diertjes.
Het dagelijkse leven speelt zich grotendeels af op en langs het water, vooral 's ochtends vroeg wanneer de vele houten bootjes naar de drijvende markten varen. Handelaars in grote boten kopen en verkopen producten van landbouwers. Deze laatste varen in een kleinere boten en prijzen hun waren aan door ze aan lange bamboestokken te hangen.

Middaglunch.
Niet binnen in een restaurant, maar buiten in een restaurant langs de rivier. Een mooi gepresenteerde vis wordt opgediend. Oh ja, daarbij nog een reuze gamba, kip, varkensvlees, rijst, groenten, en dessert. Waarschijnlijk vergeet ik nog iets in de overvloed.
Originele presentatie van de vis om op te eten.
Bezoek aan de lokale markt.
Elke zich respecterende stad heeft zijn markt. hier dus ook. We kopen een kilo apelsienen. Prijs 1,4€. De echte prijs is 30.000 Dong.
Lokale markt op de straatstoep.
Alles kan met hier op de straat kopen.
Het bad in het midden: kikkers worden levend gevild..
Allerlei gevogelte. Om ze niet laten weglopen zijn de poten vastgebonden; Vietnamezen zijn heel vernuftig.
Can Tho.
Dit is een zeer vruchtbaar en rivierrijk gebied. Can Tho is met 1,2 miljoen inwoners de grootste stad van de Mekong delta. De stad ligt op 170 km van Ho Chi Minh stad, of Saigon van vroeger. we bezoeken de Cai Rang Floating Market per boot. Deze eeuwenoude markt vindt plaats op het water en is een van de grootste in de regio. Het is 16.00 uur als we het hotel voor deze nacht bereiken. We logeren in KS Fortuneland Cai Tho hotel. Een nieuw geopend hotel sedert begin 2015.
Alles wordt vervoert met de brommertjes, hoe meer hoe liever.
Drukte bij het nemen van een ferry.
Hotel Fortuneland in de verte.
Onze kamer in Can Tho - Fortuneland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten